fbpx

PrestatieTest

De PrestatieTest geeft een zeer goede indruk over een aantal belangrijke prestatiebepalende factoren van u als sporter. Bij veel sporten zijn het uithoudingsvermogen en de anaerobe drempel (verzuringspunt/omslagpunt) belangrijke prestatiebepalende factoren. De PrestatieTest is er dan ook op gericht om deze factoren nauwkeurig te meten. Aan de hand van deze specifieke test is het mogelijk om het trainingsproces zo (bij) te sturen dat dit leidt tot optimale prestaties van u als sporter.

Voor wie?
Sporters die zo goed mogelijk willen presteren en het maximale uit hun fysieke mogelijkheden willen halen.

Waarom testen?
Er kunnen een aantal redenen zijn waarom trainers, coaches en sporters besluiten om regelmatig de fysieke eigenschappen te laten testen. 
De meest voorkomende redenen zijn:

  • Bepalen van de conditionele toestand van een groep sporters of een individuele sporter.
  • Ontwikkelen, evalueren en verbeteren van individuele en groeps-trainingsprogramma’s, om aan de hand daarvan de juiste trainingen aan te kunnen bieden en de sportprestaties te optimaliseren.
  • Volgen van de voortgang in het revalidatieproces na een blessure en het bepalen van de wedstrijdfitheid.
  • Motiveren van sporters.

Inhoud
De PrestatieTest bestaat uit:

  • een intakevragenlijst over uw gezondheid en sport
  • gewicht en lengte
  • vetpercentage middels huidplooimetingen
  • conditietest: inspanningstest op een loopband of fietsergometer waarbij o.a. de maximale zuurstofopname (uithoudingsvermogen) en hartslag worden gemeten. A.d.h.v. de testgegevens worden de anaerobe drempel (omslagpunt/verzuringspunt) en de hartslagzones exact bepaald.

Vervolg van de test
Binnen 2 dagen krijgt u van ons een uitgebreid testrapport (zie voorbeeld) met de onderzoeksresultaten. De resultaten worden telefonisch toegelicht en u krijgt daarbij in ieder geval een aantal algemene trainingsadviezen waarmee u zelfstandig aan de slag kunt. Optioneel kunt u een op maat gemaakt 10-weeks hardloop- of fietsschema van ons krijgen. En als u na een trainingsperiode van een bepaald aantal weken/maanden wilt weten wat uw behaalde resultaten zijn, kunt u bij ons terecht voor een 2e PrestatieTest. Het afnemen van een pakket van 2 PrestatieTesten en/of een op maat gemaakt trainingsschema, kan tegen gereduceerde combinatietarieven die altijd lager zijn dan een ‘losse’ 2e test of trainingsschema. 

Zie de Tarieven pagina voor de tarieven van de verschillende mogelijkheden.